Радіоекологія - Музиченко, Оксана Семенівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
В конспекті лекцій висвітлено основні поняття, проблеми та питання сучасної радіоекології. Розглянуті характерні особливості різних джерел радіації, закономірності біологічної дії іонізуючого випромінювання на живі організми; радіоекологічні аспекти дозиметрії, особливості розповсюдження і міграції радіонуклідів у водних та наземних екосистемах, ґрунті, атмосфері, рослинних і тваринних організмах, розробка контрзаходів в умовах радіоекологічних аномалій техногенного походження.
Keywords: радіоактивні речовини; міграція радіоактивних речовин; біологічна дія; радіаційний захист; атомна енергетика; 504.75