Філософія в сучасному світі - Семенов, Андрій Миколайович; Semenov, Andrii M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Програма навчальної дисципліни складена відповідно до освітньо-професійної підготовки магістра за спеціальністю філософія, релігієзнавство і призначена для організації навчально-методичної роботи студентів з курсу “ Філософія в сучасному світі”. Програма містить анотаційну структуру курсу, види роботи над ним та форми контролю, визначає обсяг тематичних питань, які повинен засвоїти студент, літературу, перелік контрольних питань. «Філософія в сучасному світі» розглядається у контексті вивчення базових філософських дисциплін – метафізики та онтології, філософської антропології, соціальної філософії, у поєднанні з суміжними гуманітарними дисциплінами. Мета курсу - ознайомлення студентів з широким полем проблематики сучасної філософії, освоєння ними методів та форм теоретичного мислення, формування системи наукових знань у галузі теорії та історії сучасної філософії, їх трансформації в сучасну гуманітарну освіту та культуру, оволодіння категоріальним “апаратом” мислення і пізнання на базі ґрунтовного знайомства з колом відповідної джерельної, монографічної літератури та власної теоретичної філософської рефлексії.
Keywords: філософія; парадигма; глобальне суспільство; кантемпоральний; комунікація; постмодерн