Сучасний суспільно-політичний розвиток Куби - Мандрик, Ірина Петрівна; Новак, І.І. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Проаналізовано зміни, які відбулися на Кубі в період передачі влади Фіделем Кастро своїм наступникам. Охарактеризовано результати останніх виборів та їх вплив на внутрішній політичний розвиток та зовнішню політику держави. Особливу увагу звернуто на стан двосторонніх відносин Куби та США. The analysis of changes which took place on Cuba in the period of transmission of power by Fidel Сastro to their successors is carried out. The results of the last elections and their influence on internal political development and external policy of island are analysed. The special attention applies on the bilateral relations of Cuba and USA.
Keywords: політична система, соціалізм, нове покоління, блокада, Фідель Кастро, Рауль Кастро.; political system, socialism, new generation, blockade, Fidel Castro, Raul Castro.; 323.2(729.1)