Основи наукових досліджень - Надольська, Валентина Василівна; Nadolska, Valentyna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Основи наукових досліджень» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін підготовки бакалаврів за спеціальністю 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», освітньою програмою «Документаційне забезпечення управління та інформаційно-аналітична діяльність» і спрямована на: ознайомлення студентів з актуальними принципами, напрями і методами наукової діяльності; методами планування, організації і керування науковою творчістю та роботою наукових колективів; сучасними теоретичними та експериментальними методами пошуку нових рішень; правами і обов’язками вчених як суб’єктів прав інтелектуальної власності; на вивчення основних організаційних та методологічних засад проведення наукових досліджень з питань теорії і практики інформаційної, бібліотечної та архівної справи.
Keywords: наука; наукове дослідження; подання наукової інформації; основи наукових досліджень; науково-дослідна робота; наукова комунікація; методологія наукового дослідження; методика наукової творчості; курсова робота; дисертаційне дослідження