Особливості використання англійських казок при формуванні лексичного мінімуму учнів початкової школи - Дудар, Іван Петрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Формування англомовної компетенції у дітей початкової школи відбувається через активне використання ігрових методів, підходів, які стимулюють розвиток комунікативних навичок, розширення словникового запасу та розуміння основних мовних структур на базовому рівні. Дитина в цьому віці навчається сприймати та використовувати мову в максимально природній для неї формі, що відповідає її потребам та можливостям. Англійська казка, як літературний жанр, відзначається своєрідністю у побудові невеликих оповідей, що часто містять елементи фантастики, чарівництва або уявних світів. Цей жанр часто використовується для передачі моральних, етичних або виховних ідей, надає важливі життєві уроки через пригоди героїв, сприяючи розвитку уяви, креативності та моральних цінностей читача. Казки стають універсальним засобом передачі знань та формування особистості у дітей, відображаючи унікальність та культурні особливості національної та культурної спадщини. Запровадження казок у навчальний процес сприяє формуванню позитивного ставлення до вивчення мови та зацікавленості учнів, ефективно сприяє розвитку лексичної компетенції.
Keywords: лексична компетентність; казка; початкова школа; методика формування