Позитивна психологія - Лазорко, Ольга Валеріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Позитивна психологія – новітній напрям наукової психології, орієнтований на з’ясування сутності психологічного здоров’я і факторів, що сприяють оптимальному функціонуванню людини та її благополуччя. Позитивна психологія ставить в якості своєї наукової проблеми пошук відповідей на питання про те, як жити хорошим, гідним життям, отримуючи від життя задоволення, знаходячи в ній сенс, реалізуючи в ній свої сильні сторони, розвиваючись і вносячи свій внесок в життя близьких людей і суспільства.
Keywords: позитивна психологія; поняття щастя; благополуччя; процвітання; сильні сторони особистості; усвідомленість; емоційний та соціальний інтелект; вітальність