Педагогічні умови організації позакласної роботи з фізичного виховання учнів старших класів - Гайволя, Руслан; Hayvolya, Ruslan (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Вивчено сучасні напрями й підходи до організації позакласної роботи з фізичного виховання учнів старших класів. Унаслідок вивчення даних літератури та на основі власних досліджень виділено найбільш важливі педагогічні умови сприяння впровадженню активного дозвілля в побут старшокласників. Установлено, що серед основних принципів, які забезпечують ефективний процес фізичного виховання старшокласників у позанавчальний час є принципи пріоритету потреб, мотивів та інтересів, усебічного розвитку особистості, добро-вільності, демократичності й співпраці. Найбільш ефективні позаурочні форми – заняття в гуртках, у ДЮСШ, спортивних клубах, клубах за інтересами, а методами – підвищення мотивації, розвитку рухових якостей, навчання фізичних вправ. Modern directions and going are studied near organization of extracurricular work on physical education of student senior classes. As a result of study of data of literature and on the basis of own researches the most essential pedagogical terms which assist to introduction of active leisure in everyday life of senior pupils are distinguished. It is set that among basic principles, providing the effective process of physical education of senior pupils in внеучебное time there are principles of priority of necessities, reasons and interests, comprehensive development of personality, voluntarily, democraticness and collaboration. The most effective extracurricular forms it is been employments in mugs, in ДЮСШ, sporting clubs, clubs on interests, and by methods is an increase of motivation, development of motive internalss, teaching to physical exercises.
Pedagogical Terms of Organization of Внекласной Work on Physical Education of Students of Senior Classes
Keywords: рух; активність; інновації; підходи; принципи; методи; засоби; старшокласники; позакласний; організація; motion; activity; innovations; approaches; principles; methods; facilities; senior pupils; extracurricular; organization