Маркетингова діяльність готельного підприємства «Sonata» - Венсько, Каріна Андріївна (My University, 2024)
У бакалаврській роботі розкрито сутність та значення маркетингової діядбності готельних підприємств Сформульовано та проаналізовано напрями, об’єкти та цілі, завдання маркетингових досліджень, що здійснюються підприємствами. Обгрунтовано вплив результатів маркетингових досліджень як передумови забезпечення ефективності маркетингової діяльності на підприємстві. Вивчено та проаналізовано показники маркетингової діяльності готелю «Sonata» на ринку готельних послуг Львова. Проаналізовано внутрішнє середовище діяльності підприємства, зокрема його місію та завдання, особливості ведення бізнесу, основні функції маркетингу, які виконує підприємство, проведено PEST та SWOT-аналіз діяльності підприємства готельних послуг. Здійснена оцінка конкурентоспроможності готельного закладу та позиціонування досліджуваного підприємства. У результаті виконання кваліфікаційної роботи обґрунтовано напрями вдосконалення маркетингових діяльності готельного підприємства. Запропонуємо програму лояльності для гостей закладу «Sonata» та обгрунтована система накопичування та списування балів гостей. Обгрунтована пропозиція для постійних гостей готелю – програма інвестиції у відпочинок «Подаруй собі канікули».
Keywords: маркетинг; маркетингова діяльність; конкурентоспроможність; готельне підприємства; лояльність готелю