Мейотична мутація томату dsm2 із передчасним розпадом бівалентів - Федорук, Надія Володимирівна; Лісовська, Тетяна Павлівна; Fedoruk, Nadiia V.; Lisovska, Tetiana P. (My University, 2015)
Наведений опис перебігу мейозу у синаптичного мутанта томату із передчасним розпадом бівалентів на уніваленти в профазі І мейозу. Мутація має вияв в мікроспорогенезі, що призводить до різкого зниження фертильності пилку та мегаспорогенезі, що виявляється у істотному зниженні кількості насіння, що зав’язалося, на плід.
Keywords: мейоз; синаптичні мутанти; томат