«Piesek przydrożny» Ч. Мілоша українською мовою: лексико-стилістичні відповідності - Бублейник, Людмила Василівна; Bubleynyk, L. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Простежено явища лексичної асиметрії в україномовній версії книги Ч. Мілоша «Piesek przydrożny», схарактеризовано відповідники до образних мовних структур оригіналу. Відзначено особливості співвідно-шень на рівні синтаксису та ритмічної організації фрази.The author investigates the phenomena of lexical asymmetry in the Ukrainian translation of the book by Czeslaw Milosz entitled «Piesek przydrozny». The correlations for figurative speech structures of the original are characterized. The peculiarities of relations at the syntactic level and phrase rhythmical organization are defined.
«Piesek Przydrozny» by Czeslaw Milosz in Ukrainian: Lexical and Stylistic Correlations
Keywords: адекватність; фономорфологічний еквівалент; переклад; відповідність; корелят; значення; емоційність; adequacy; phono-morphological equivalent; translation; correlation; correlate; meaning; emotionality