Порівняння антропометричних показників у дітей із вродженою клишоногістю та здорових дітей - Михайлова, Н.; Mikhailova, N. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті подано результати обстеження та порівняння антропометричних показників у дітей із вродженою клишоногістю та здорових однолітків. У результаті обстеження виявлено, що при однакому зрості дітей із вродженою клишоногістю та здорових, довжина стопи при вродженій клишоногості значно менша, що негативно впливає на опороздатну функцію стопи, а це, зі свого боку, може впливати на фізичні здібності дітей. Аналіз отриманих результатів показав, що при зменшенні довжини стопи в дітей із вродженою клишоногістю ширина стоп у них значно більша, ніж у здорових дітей. Дані вимірювання вказують, що при вродженій клишоногості стопа коротша й ширша, ніж у здорових дітей. The article presents the data of research and comparison of anthropometric data of children with inborn clubfoot and healthy children of the same age. As a result of the research it was discovered that comparing children of the same age, children with inborn clubfoot have smaller feet that may have negative influence on support ability of a foot and this may influence physical abilities of children. The analysis of the received information showed that with decreasing of foot length among children with inborn clubfoot, their width is much bigger than among healthy children. Data of the research shows that children with inborn clubfoot have shorter and wider feet that healthy children.
Comparison of Anthropometric Data Among Chilfren with Inborn Clubfoot and Healthy Children
Keywords: вроджена клишоногість; антропометричні показники; inborn clubfoot; anthropometric data