До питанню використання сучасних технологій у спортивній підготовці - Кашуба, Віталій Олександрович; Kaszuba, Vitaly (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті на основі узагальнення даних науково-методичної літератури та досвіду передової спортивної практики показано, що одним із напрямів підвищення працездатності спортсменів є використання спеціальних інноваційних біомеханічних ергогенних засобів, методика застосування яких ґрунтується на знаннях фундаментальних законів фізики, біомеханічних закономірностях рухової системи людини й техніко-тактичних особливостях змагальної та тренувальної діяльності. Представлена інформація про біомеханічні засоби прямої й відставленої дії, їх вплив на результативність змагальної та тренувальної діяльності. The article on the basis of generalization of data of scientific and methodological literature and experience of front-rank sporting practice shows that one of the ways to enhance the performance of athletes is the use of special innovative biomechanical ergogenic means, methods application of which is based on the knowledge of the fundamental laws of physics, biomechanical regularities of the propulsion system and the technical and tactical peculiarities of competitive and training activities. Presents information on the biomechanics of direct and delayed actions, their impact on the performance of competitive and training activity.
Bytheuse of Modern Technologies in Sports Training
Keywords: інноваційні технології; біомеханічні ергогенні засоби; спортивне тренування; innovative technologies; biomechanical ergogenic means; sports training