Діяльність Europa Nostra з популяризації та захисту культурної спадщини Європи - Надольська, Валентина Василівна (Національний заповідник «Замки Тернопілля», 2025)
У статті висвітлюється історія створення та основні напрями діяльності організації Europa Nostra – загальноєвропейської федерації асоціацій, яка ставить за мету популяризацію і захист культурної спадщини та природного середовища Європи (1963–2024 рр.). Визначається її місце і роль у світовій системі охорони культурної спадщини.
Keywords: культурна спадщина; Europa Nostra; неурядові організації; Європейський альянс спадщини 3.3; Європейський Союз; проєкт Agora; Центр європейської спадщини