Gender Issues of Novel «Almost Never on the Contrary» by Maria Matios: the Problem Intertextual Connections - Насмінчук, І. А.; Nasminchuk, I. A. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті осмислено особливості гендерної інтерпретації жіночих образів роману «Майже ніколи не навпаки». Зокрема, окреслено художньо-психологічні аспекти письма Марії Матіос крізь призму феномену статі. Твір співвідноситься із широким літературно-мистецьким контекстом.The article features comprehended gender interpretation of female characters of the novel «Almost never vice versa». Specifically defined artistic and psychological aspects of writing Mary Matios phenomenon through the prism of gender. The work relates to a broad literary and artistic context.
Гендерна проблематика роману «Майже ніколи не навпаки» Марії Матіос: до проблеми інтертекстуальних зв’язків
Насмінчук І. А. Гендерна проблематика роману «Майже ніколи не навпаки» Марії Матіос: до проблеми інтертекстуальних зв’язків / І. А. Насмінчук // Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки. Філологічні науки. Літературознавство. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – 2012. – № 12 (237). – С. 101-106.
Keywords: гендер; феміноцентризм; жіноче письмо; психологічний досвід; інтертекст; gender; feminotsentryzm; women’s writing; psychological experience; intertext