Статистичне дослідження ринку праці ЄС у 2007–2019 рр - Кухарик, Вікторія Василівна (Ужгородський національний університет, 2020)
У роботі здійснено статистичне дослідження ринку праці ЄС з 2007 по 2019 рр. Встановлено, що після фінансово-економічної кризи 2008 р. почали поступово з’являтися ознаки погіршення ринку праці ЄС. Аналіз показав, що рівень безробіття зростав нерівномірно в країнах-членах ЄС. Відзначено, що причинами відмінностей у рівнях безробіття є те, що криза на національні економіки вплинула в різній мірі, а також є додаткові економічні, інституційні та політичні фактори, які пояснюють різну реакцію безробіття на економічну діяльність. Встановлено, що ознаки поліпшення ринку праці почали з’являтися лише після позитивного зростання економіки ЄС. Акцентовано увагу на тому, що перспективи ринку праці ЄС пов’язані з перспективами середньострокового економічного зростання, продуктивності, підтримки інвестицій, а також довгостроковими тенденціями, включаючи старіння населення тощо.
Keywords: ринок праці; рівень зайнятості; рівень безробіття; Європейський план економічного відновлення; довготривале безробіття; 331.5-047.37:311(4)"2007/2019"