Вплив благодійницької діяльності на формування культурно-освітнього рівня населення міста Володимира XVI‒XVIII ст. - Петрович, Валентина Василівна (My University, 2024)
Важливу роль у формуванні культурно-освітнього рівня населення міст України у період їх входження до складу Речі Посполитої відігравала благодійницька діяльність численних фундаторів і меценатів. Вони брали досить активну участь у суспільно-релігійному житті міст, зокрема й міста Володимира. За їх підтримки суспільно-політичне та культурне життя у місті наповнювалося новим змістом, розширювало свої функції щодо церковного будівництва та розвитку освітніх закладів.
Keywords: культурно-освітній рівень населення; православні освітні установи; фундатори; меценати; благодійницька діяльність; заповіт; 93/99(093.2):528.425