Історія української літературної мови - Голоюх, Лариса Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Посібник укладений згідно з вимогами кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Застосований у посібнику спосіб побудови теоретично і практичної частин забезпечує дотримання стандарту вищої освіти за спеціальністю 035 «Філологія» і принципів професійної та особистої зорієнтованості навчання. Структура практичних занять складається з теоретичної частини, списку рекомендованої наукової літератури, основних теоретичних понять і практичної частини – завдань для самостійної роботи.
Keywords: історія української літературної мови; літературно-писемна мова; літературно-писемна мова періоду Київської Русі; староукраїнська літературно-писемна мова; нова українська літературна мова; нормалізація української літературної мови; 811. 61.2-112(075.8)