Вивчення особливостей формування садивного матеріалу Quercus robur L. в умовах відкритого ґрунту Волинського Полісся - Ковальчук, Андрій Андрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Розвиток сучасних аспектів методик культивування стійкого та якісного посадкового матеріалу із застосуванням новітніх, екологічно чистих і дієвих технологічних прийомів є важливим завданням сьогодення. Від рівня якості по садкового матеріалу залежить загальна ефективність заходів з штучного поновлення лісових ресурсів, результативність формування лісових насаджень у лісовому фонді та декоративних насаджень у рекреаційних зонах населених пунктів. Особливу вагу має вдосконалення методики вирощування та раціонального використання посадкового матеріалу ключових лісоутворюючих порід, зокрема представників роду Quercus L. У першому розділі проаналізовано агротехніку вирощування саджанців лісових порід зокрема дуба звичайного. У другому розділі описані природно кліматичні умови регіону, де проводиться дослідження, а також методологія дослідження та умови його проведення. У третьому розділі висвітлено ефективність удосконалення агротехніки вирощування високоякісного садивного матеріалу дуба звичайного. Четвертий розділ містить кошторис витрат на вирощування саджанців. П'ятий розділ містить інформацію про становище охорони праці на підприємствах. Наприкінці дослідження робляться загальні висновки з проведених досліджень, яким передує перелік використаної літератури (50 джерел). Магістерська робота завершується 66-сторінковим друкованим текстом, який містить таблиці та ілюстрації.
Keywords: дуб звичайний; вирощування; ріст; розвиток