Сучасні концепції управління соціальною сферою - Кузьмук, Ольга Миколаївна; Kuzmuk, Olha M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Курс "Сучасні концепції управління соціальною сферою" розкриває специфіку соціологічного аналізу концепцій управління соціальною сферою, взаємозв’язку соціальної сфери та соціальної політики, моделей реформування галузей соціальної сфери, структури та рівнів управління соціальною сферою, розвиток галузей соціальної сфери в контексті управлінських практик. Приділяється увага державним програмам розвитку соціальної сфери, зокрема аналізуються державні програми як механізм управління соціальною сферою, акцентується і на актуальних проблемах і шляхах розвитку соціальної сфери міста, регіону, держави в контексті управлінської парадигми.
Keywords: соціальна сфера; концепції управління соціальною сферою; соціальна політика; управлінські практики в галузях соціальної сфери; державні програми розвитку соціальної сфери; механізми управління соціальною сферою; управлінська парадигма розвитку соціальної сфери