Інформативність градуальних часток сучасної німецької мови на рівні конверсаційних імплікатур - Застровський, Олександр Анатолійович; Zastrovskyj, O. A. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2007)
В роботі розглядаються градуальні частки сучасної німецької мови з позиції комунікативно-функціональної парадигми. Вони виконують важливу роль у процесі комунікації. Дискурсивно-прагматичне значення градуальних часток виявляється на рівні інтендованих/неінтендованих конверсаційних імплікатур та прагматичних пресупозицій, що й зумовлює актуальність статті. The paper focuses on Modern German gradual particles due to the communicative-functional paradigm. They have an important function in the process of communication. The discursive-pragmatic meaning of gradual particles is revealed at the level of intentional/non-intentional conversational implicatures. That is why this article is actual.
Informativity of Modern German gradual particles at the level of conversational implicature
Keywords: градуальні частки; дискурсивно-прагматичне значення; конверсаційна імплікатура; інтендована імплікатура; неінтендована імплікатура; комуникативно-функціональна парадигма; gradual particles; discursive-pragmatic meaning; conversational implicature; intentional implicature; non-intentional implicature; communicative-functional paradigm