Проблема періодизації історії української соціологічної думки - Кондратик, Леонід Йосипович; Кондратик, Леонид Иосифович; Kondratyk, Leonid (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано основні підходи до періодизації історії української соціологічної думки, відзначено і їх сильні сторони, і недостатню вмотивованість окремих положень, а також викладено авторську концепцію вирішення цієї наукової проблеми. В статье проанализированы основные подходы к периодизации истории украинской социологической мысли, отмечены и их сильные стороны, и недостаточную мотивированность отдельных положений, а также изложена авторская концепция решения этой научной проблемы. The article analyzed the main approaches to the periodization of the history of Ukrainian sociological thought, pointed out how their strengths and lack of motivation of individual provisions, as well as the author presented the concept to solve this scientific problem.
Проблема периодизации истории украинской социологической мысли
The Problem of Periodization of the History of Ukrainian Sociological Thought
Keywords: генетична соціологія; генетическая социология; genetic sociology; господарство; хозяйство; economy; історія української соціологічної думки; история украинской социологической мысли; the history of Ukrainian sociological thought; коловорот еліт; круговорот элит; whirlpool elite; народ і нація; народ и нация; people and nation; протосоціологія; протосоциология; protosociology; соціальні зв’язки; социальные связи; social relations