Особливості мозкових процесів під час виконання мануальних рухів у відповідь на сенсорні сигнали в осіб із високою і низькою альфа-частотою. - Моренко, Алевтина Григорівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У монографії висвітлено результати комплексного дослідження функціону-вання мозку та дистальних м’язів руки в осіб із переважанням у фоновій ЕЕГ високо- або низькочастотного альфа-діапазону під час сприйняття сенсорних стимулів і здійснення звичних мануальних рухів. Важливим є врахування кінцевого результату діяльності – психодинамічних властивостей нервових процесів.
Монографія грунтується на результатах виконання наукового проекту за кошти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України: «Нейрофізіологічні механізми і системна організація сенсомоторної діяльності людини (віковий і статевий аспекти)», № 0111U002143, 2011- 2013 рр.
Keywords: мануальні рухи; мозкові процеси; електрична активність; кора головного мозку