Вікова психологія: методичні рекомендації до практичних занять - Гошовський, Ярослав Олександрович (My University, 2020)
«Вікова психологія»: методичні рекомендації до практичних занять містять основні теоретичні завдання з курсу, словникову роботу, питання для самоперевірки та тестові і практичні завдання, які потребують глибокого осмислення і аналізу окреслених проблем. Основні завдання полягають у тому, щоб студенти засвоїли такі базові поняття вікової психології, як вікова мінливість, онто- й філогенез, соціальна ситуація розвитку, провідний вид діяльності, психічні новоутворення вікового періоду, сензитивні періоди, нормативні вікові кризи, зони актуального й перспективного розвитку, а також основними віковими особливостями людини (психофізичними, когнітивними, сенсорно-перцептивними, емоційно-вольовими, конотативними та ін.) на кожному етапі її отногенетичного становлення. Дані методичні рекомендації призначені для студентів спеціальності «Психологія», «Практична психологія» денної та заочної форм навчання, можуть бути корисними для психологів, яких цікавлять проблеми розвитку особистості на всіх онтогенетичних щаблях.
Keywords: основні психічні новоутворення; провідний вид діяльності; 159.922.6(072)