Тренінг консультативних навичок - Магдисюк, Людмила Іванівна; Федоренко, Раїса Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Посібник «Тренінг консультативних навичок» створений з метою формування консультативних навичок у психологів-консультантів. Містить окремі елементи теоретичних основ консультування, розвиток практичних навичок, відпрацювання технік активного слухання і емпатії; формування довірливих стосунків з клієнтом, вміння встановлювати контакт і підтримувати безпечну атмосферу.Також пропонуються вправи, завдання, спрямовані на формування в учасників тренінгу навичок спілкування, уміння слухати, усвідомлення і вираження своїх почуттів, навичок розуміння та прийняття почуттів оточуючих людей, активізацію механізмів самопізнання і самовираження, вироблення навичок подолання конфліктів тощо. Для здобувачів, викладачів психологічних дисциплін, психологів-практиків та широкого кола фахівців, орієнтованих на роботу з людьми й зацікавлених у розширенні знань з техніки ведення консультативного процесу.
Keywords: психологічне консультування; комунікативна компетентність; тренінг консультативних навичок; 159.98]:159.9:005.942