Експозиційно-виставкова робота музеїв - Чибирак, Світлана Вікторівна; Chybyrak, Svitlana V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Програма навчальної дисципліни “Експозиційно-виставкова робота музеїв”, складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки Бакалавр, напряму 0201 „Культура”, спеціальності 6.020103 “Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури”. Предметом вивчення навчальної дисципліни є особливості підготовки та створення виставки та експозиції в музеях. Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів: 1. Історія і теорія музейної експозиції. 2. Методика побудови музейної експозиції та особливості експозиційного показу в музеях різного профілю. Метою викладання навчальної дисципліни “Експозиційна робота музеїв” є комплексне узагальнення студентами теоретичних основ експозиційної діяльності та застосування практичних знань та вмінь у професійній діяльності.
Keywords: робоча програма; експозиційно-виставкова робота музеїв; музейна експозиція; виставка; експозиційний комплекс