Университетская деятельность и основные направления гидролого-гидрохимических исследований профессора В. К. Хильчевского - Гребінь, Василь Васильович; Забокрицька, Мирослава Романівна; Hrebin, Vasyl V.; Zabokrytska, Myroslava R. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2018)
The activity of the professor-hydrologist V.K. Khilchevsky, head of the department of hydrology and hydroecology at the Geographical Faculty of Taras Shevchenko National University of Kyiv, who has been working at the university since 1976. Its contribution to the main directions of hydrological and hydrochemical research is shown: the theory, methodology and practice of hydrochemical studies; hydrochemical and hydrographic mapping; agrohydrochemical research on small watersheds of water balance stations; hydrochemistry of regional basin systems; water resources management; hydrological education and science; history of hydrological science in Ukraine.

Охарактеризована діяльність професора-гідролога В.К. Хільчевского, завідувача кафедри гідрології та гідроекології географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який працює в університеті з 1976 р. Показано його внесок в основні напрями гідролого-гідрохімічних досліджень: теорія, методика і практика гідрохімічних досліджень; гідрохімічне та гідрографічне картографування; агрогідрохімічні дослідженняя на малих водозборах водобалансових станцій; гідрохімія регіональних басейнових систем; управління водними ресурсами; гідрологічна освіта і наука; історія гідрологічної науки в Україні.
Університетська діяльність та основні напрямки гідролого-гідрохімічних досліджень професора В.К. Хільчевського
University activity and the main directions of hydrological-hydrochemical studies of Professor V.K. Khilchevskyi
Keywords: Київський університет; завідувач кафедри; гідрологія; гідрохімія; гідроекологія; експедиційні дослідження; наукова діяльність; Kyiv University; head of the department; hydrology; hydrochemistry; hydroecology; expedition research; scientific activity; V.K. Khilchevskyi; В.К. Хильчевский; В.К. Хільчевский