Організація дистанційного навчання дітей дошкільного віку з особливими освітніми потребами в умовах війни (практичний кейс) - Луканьова, Людмила Олексіївна (Подільський державний університет, 2024)
Десять років в Україні війна, більше двох років – повномасштабна, руйнівна, варварська, війна, яка змінила життя кожного хто живе на цій землі. На нашу долю і на долю наших дітей випало страшне лихо, яке зруйнувало звичайне мирне життя, принесло горе і сльози… Введення в Україні правового режиму воєнного стану позначається на всіх сферах людського життя. Але життя продовжується у напруженому чеканні новин з фронту, в готовності миттєво зреагувати на сигнал тривоги. Сьогодення внесло корективи в освітянське життя та незмінним лишилося те, що усі ми маємо працювати заради наших дітей. Робота кожного наразі надзвичайно важлива. Головним − є завдання забезпечення необхідних умов для розвитку, освіти, повноцінної соціалізації дітей і створення безпечного освітнього середовища.
Keywords: Освітній процес у період війни; Інклюзивна освіта; Спеціальна освіта; Асистент вчителя; Дистанційне навчання; 37«313»(477)