ФОНЕТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ (ВОКАЛІЗМ) ПАМ'ЯТКИ XVI СТ. "ЛѣKAPCTBO НА ОСПАЛЫЙ ОУМЬІСЛЬ ЧЕЛОВЧЇЙ" - Радомська, Світлана; Radomska, Svitlana (Cхідноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті проаналізовано фонетичні явища пам'ятки української мови початку XVII ст. Особлива увага приділена питанням наголошуваності цього стародруку.". The article is devoted to the analysis of the old print of the Ukrainian language dated the early XVII century. Special attention was devoted to the problem of the accentuation.
Keywords: Острозький культурний осередок; пам'ятка; фонетичні особливості; вокалізм; ятева рефлексація; наголошування; староукраїнська мова; Ostroh cultural center; the antique; Phonetical peculiarities; vocalism; Ti-reflection; accentuation; Old-ukrainian language.