Силабус нормативно освітнього компонента "Іноземна мова (англійська)" - Кирикилиця, Валентина Василівна; Онищенко, Ірина Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Силабус освітнього компонента «Іноземна мова (англійська)» складено відповідно дои «Цифровий облік та консалтинг», підготовки бакалавра, галузі знань D Бізнес,адміністрування та право, спеціальності DI Облік і оподаткування та є складовою частиною нормативного блоку освітніх компонентів циклу загальної підготовки бакалавра. Курс «Іноземна мова (англійська)» всебічно розвиває особистість природничо-математичного профілю і зорієнтований на формування навичок і вмінь практичного володіння англійською мовою зі свого фаху та на розвиток у студентів мовної (лінгвістичної), мовленнєвої (комунікативної) та соціокультурної (країнознавчої та лінгвокраїнознавчої) компетентностей. Мовна (лінгвістична) компетентність включає знання системи мови, правила її функціонування у процесі комунікації та володіння способами й навичками використання вивченого мовного матеріалу; мовленнєва (комунікативна) компетентність передбачає здатність сприймати і відтворювати іноземне мовлення у відповідності з умовами мовленнєвої комунікації, створювати власні висловлювання відповідно до мети, завдань та ситуації спілкування, виробляти уміння і навички успішної комунікації; соціокультурна (країнознавча та лінгвокраїнознавча) компетентність включає знання про основні особливості соціокультурного розвитку країни та оволодіння певним обсягом культурної інформації про народ, мова якого вивчається.
Keywords: іноземна (англійська) мова; освітній компонент; цифровий облік і консалтинг