Статус місцевих органів управління в Західній Україні за Конституцією Польщі 1921 року - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymyuk, O. (Національний університет “Острозька академія”, 2003)
Основою територіально-адміністративного поділом повоєнної Польщі, в тому числі західноукраїнських територій, став поділ на воєводства і повіти. Березнева конституція 1921 р. містила ряд демократичних положень щодо організації і діяльності органів місцевої адміністрації, проте більшість з цих положень підлягали широкому тлумаченню. Така правова ситуація сприяла обмеженню компетенції самоврядування. After the World War I Poland occupied Western Ukraine (Western Volyn, Polissya, East Halychyna). The Constitution of Poland 1921 included norms about local government, but those norms were vague.
The status of the local bodies of the administration in the Western Ukraine by the Constitution of Poland 1921
Keywords: конституція; Західна Україна; місцеві органи; Western Ukraine; local bodies; norm; Constitution