Єврейські землеробські колонії Волинської губернії (ХІХ – початок ХХ століття) - Надольська, Валентина Василівна (My University, 2003)
У статті на основі архівних документів та статистичних джерел висвітлюються процеси утворення та розвитку єврейських землеробських колоній у Волинській губернії у ХІХ - на початку ХХ ст. Аналізується законодавство, яке визначило формування дрібного єврейського землеволодіння в Російській імперії. Характеризується чисельність та територіальна локалізація названих колоній у повітах губернії.
Keywords: євреї; землеробські колонії; Волинська губернія; євреї-землероби; селянський стан; смуга єврейської осілості; землеробство; Російська імперія