Суспільний запит на фізичну культуру - Марчик, В.; Андріанов, В.; Порохненко, О.; Marchik, V.; Andrianov, V.; Porohnenko, A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті з’ясовано, що якщо потреби суспільства орієнтовані на особистісні якості людини, а не на рівень його фізичної підготовленості, то тоді можливе збагачення фізичної культури людини через формування внутрішньої мотивації до безпосередньо самої фізкультурно-спортивної діяльності. Установлено, що з появою можливості досягнення соціальної успішності через реалізацію особистісного потенціалу, потреби й інтерес до засобів фізичної культури збільшуватимуться. Дослідження мотиваційної сфери людини в досягненні її життєвих цілей сприятиме появі на ринку нових спортивних, рекреаційних і фітнеспослуг, спрямованих на задоволення особистісних потреб людини й потреб суспільства в громадянах із високим рівнем здоров’я та фізичної кондиції. The article has proved that if the needs of community are focused on the personal qualities of a person, not the level of physical fitness, then the enrichment of physical culture through the formation of internal motivation to direct sport activities is possible. It has been proved that with the advent of the possibility of achieving social success through the implementation of personal potential, needs and interest in the physical education tools will increase. The study of the motivational sphere of human life when achieving its objectives will contribute to the occurence of newsport, recreational and fitness services on the market, designed to meet the personal needs and society's needs of citizens with
Public Demand for Physical Education
Keywords: фізична культура; здоров’я; потреби; physical education; health; needs