Підготовка майбутніх учителів до формування у молодших школярів інтересу до математики в контексті принципу історизму - Паламар, Людмила Русланівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Роботу присвячено підготовці майбутніх учителів до формування у молодших школярів інтересу до математики в контексті принципу історизму. Автором зазначається, що дослідження в цьому напрямку є актуальним також через постійні зміни в освітньому просторі та вимоги до сучасного вчителя. Сучасний вчитель має не лише володіти глибокими знаннями з математики, але й вміти застосовувати інноваційні методи навчання, використовувати інформаційні технології та створювати сприятливе освітнє середовище. У дослідженні охарактеризовано історизм як принцип дидактики, окреслено психолого-педагогічні особливості формування інтересу до математики у молодших школярів, з’ясовано роль учителя в розвитку інтересу до математики у молодших школярів. Автором проведено емпіричне дослідження рівня підготовки майбутніх учителів до формування у молодших школярів інтересу до математики в контексті принципу історизму та проаналізовано його результати, розроблено практичні рекомендації із підготовки майбутніх учителів до формування у молодших школярів інтересу до математики в контексті принципу історизму.
Keywords: інтерес; математика; молодші школярі; підготовка майбутніх учителів; принцип історизму