Впровадження циркулярної економіки в Україні: можливості для євроінтеграції та подолання економічної нестабільності - Корнелюк, Ольга Антонівна (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
Україна, перебуваючи в стані складної і виснажливої війни, зберігає стійке прагнення до європейської інтеграції як шляху для зміцнення своєї економіки та політичної стабільності. В умовах війни усвідомлення необхідності поглиблення євроінтеграції лише посилилось, як і розуміння важливості трансформаційних перетворень та виконання вимог як кандидата на членство в ЄС. У цьому контексті впровадження циркулярної економіки стає одним з напрямків вирішення екологічних проблем, дефіциту ресурсів і створення нових економічних можливостей. Впровадження циркулярної економіки узгоджується з цілями сталого розвитку та екологічною політикою Європейського Союзу, відповідає пріоритетам ЄС щодо зеленого переходу.
Keywords: циркулярна економіка; сталий розвиток; євроінтеграція; 338.246:502