Новітні підходи до професійної підготовки майбутнього вчителя фізичної культури - Шевченко, A.; Shevchenko, A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Актуальною проблемою сьогодення є професійна підготовка майбутніх учителів, здатних до творчої організації навчально-виховного процесу, спроможних здійснювати дослідження педагогічного процесу з метою розробки та впровадження авторських методик і технологій навчання й виховання. У сучасних соціокультурних умовах полікультурність є важливим складником професійної підготовки, однією з актуальних проблем, що постала сьогодні перед сучасною педагогічною теорією та практикою. Експериментальна методика формування готовності майбутніх учителів фізичної культури до професійної діяльності в умовах полікультурного середовища була орієнтована на підвищення рівня фахової, практичної підготовки, стимуляцію пізнавальної активності через включення в навчальний процес інноваційних підходів використання засобів іноземної мови. Професійна підготовка майбутнього вчителя фізичної культури буде результативною за дотримання таких педагогічних умов: розвитку творчої мотивації, використання різнобічного впливу фізичної культури на особистість, організації колективної творчої діяльності. The training of future teachers capable of creative educational process, able to research the pedagogical process in order to develop and implement unique procedures and technology training and education, has been a relevant problem. In modern social and cultural conditions, multiculturalism is an important component of training, one of the pressing problems we face in modern pedagogical theory and practice. Experimental methods of formation of future teachers of physical training for professional work in the multicultural environment focused on improving professional, practical training, stimulation of cognitive activity in order to include innovative use of language in the educational process. Training future teachers of physical training will be effective if the following conditions of teaching are met: the development of creative motivation, the use of versatile effects of physical training on the personality, organization of collective creativity.
New Approaches to the Training of the Future Teachers of Physical Culture
Keywords: професійна підготовка; полікультурне середовище; учитель; фізична культура; мотивація; особистість; діяльність; professional training; multicultural environment; teacher; physical culture; motivation; personality; activity; 37.091.3:796