Становлення професійної ідентичності майбутніх педагогів як психолого-педагогічна проблема - Лялюк, Г. М.; Lialiuk, G. N. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто теоретико-методологічні проблеми вивчення ідентичності, подано огляд наявних поглядів на проблему становлення професійної ідентичності майбутнього педагога. Професійну ідентичність характеризують приєднання та накладання образу професії на особливості конкретної особистості. Theoretical and methodological problems of studying the professional identity of the future teachers are considered in the article; the analysis of existing points of view on this issue is given. Professional identity characterizes the joining and blending of the profession image on particular personality characteristics.
The Emergence of the Future Teachers Professional Identity as a Psycho-Pedagogical Problem
Keywords: професійна ідентичність педагога; професійна рефлексія; готовність до професійної діяльності; самопізнання; teacher’s professional identity; professional reflection; commitment to the profession; self-knowledge