Особливості формування медіаграмотності здобувачів початкової освіти у процесі навчання математики - Клець, Вікторія Романівна; Остапйовська, Ірина Ігорівна (My University, 2024)
У публікації на основі аналізу Державного стандарту початкової освіти та досліджень вітчизняних науковців сформульовано перелік базових компонентів медіаграмотності здобувачів початкової освіти, котрі доцільно формувати у процесі навчання математики, а саме: 1) новинну грамотність та 2) візуальну грамотність і відеограмотність. Визначено, що при розробці змісту та методики формування цих компонентів засобами математики доцільно керуватися ключовими питаннями медіаграмотності та ключовими принципами медіаграмотності. Коротко охарактеризуємо зміст кожного із зазначених компонентів.
Keywords: медіаграмотність учнів початкових класів; формування медіаграмотності учнів початкових класів; навчання математики здобувачів початкової освіти; формування медіаграмотності на уроках математики у початкових класах; media literacy of primary school students; formation of media literacy of primary school students; teaching mathematics to students of primary education; formation of media literacy in mathematics lessons in primary schools