Формування пізнавальної активності в студентів технічних спеціальностей до цінностей фізичної культури - Корж, Н.; Korzh, N. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
В умовах модернізації вищої освіти професійна підготовка має супроводжуватися цілеспрямованим формуванням ціннісного ставлення до свого здоров’я. Адже під час навчання у вищому навчальному закладі в студентів формується активна життєва позиція, відмінна від тієї, що була сформована в шкільні роки, і вони по-іншому оцінюють свої можливості. Сформованість цінностей фізичної культури дає можливість студентській молоді розуміти складність життя, формувати фізичний, пізнавальний та духовний потенціали. Формування пізнавальної активності щодо цінностей фізичної культури в студентів технічних спеціальностей буде більш успішним, якщо в педагогічний процес уключатимуть організаційні, процесуальні та інтеграційні чинники забезпечуватимуть різноманітними формами навчально-виховної роботи: урочна форма; фізкультурно-спортивні та фізкультурно-оздоровчі заходи; проведення диспутів, конференцій, спортивних свят. Under condition of modernization of higher education professional training should be accompanied by purposeful formation of valuable approach towards one’s own health. During studying in higher educational establishments students’ active life position is formed and it is different from the one that was formed during school years, own abilities are appraised differently. Formation of values ofphysical culture gives possibility to student youth to understand life difficulties, to form physical, educational and spiritual potential. Formationa of educational activity towards value of physical culture and students of technical specialities will be more successful if pedagogical process will be filled with organizational, processional intergrational conditions and will be provided with different forms of educational work: class form, physico-sports and health-improving activities, conducting of debates, conferences, sports festivals.
Necessity of Formation of Educational Activity Among Students of Technical Specialitiestowards Interest to Physical Culture
Keywords: пізнавальна активність; цінність; фізична культура; студенти; технічна спеціальність; educational activity; value; physical culture; students; technical specialities