Соціально-психологічна діагностика - Мудрик, Алла Богданівна; Mudryk, Alla B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Навчально-методичні матеріли побудовані з урахуванням того, що частина матеріалу з курсу вивчається студентами самостійно. За умов, що на лекції відведена незначна кількість годин, то цей вид навчальної діяльності передбачає ознайомлення студентів лише із основними категоріями і поняттями, методами та психологічними теоріями предмета. Виходячи з цього, в навчально-методичному виданні пропонується виклад тем курсу, завдання для самостійної роботи студентів. Завдання сформульовані таким чином, щоб можна було засвоїти основні категорії з дисципліни, історичні передумови і перспективи розвитку науки, її напрями та галузі, структуру, задачі та методи науки, її міждисциплінарні зв’язки з іншими науками та оволодіти практичними навичками проведення соціально-психологічних досліджень з використанням основних методів цієї дисципліни. Значна кількість матеріалу присвячена таким актуальним темам як: соціально-психологічна діагностика у сфері управління, бізнесу, організації; особливості здійснення соціально-психологічної діагностики з проблем ринку, маркетингу; соціально-психологічна діагностика з проблем сім’ї та шлюбу; соціально-психологічна діагностика в політиці; соціально-психологічна діагностика в сфері реклами, PR-технологій та у сфері налагодження міжкультурної взаємодії. Для цілісного уявлення про навчальний курс у навчально-методичному виданні представлені опис курсу, його структура, тематичні огляди лекційного курсу, питання для практичних занять, самостійної та індивідуальної роботи та перелік літературних джерел, рекомендованих для опрацювання. Рекомендовано студентам напряму підготовки 0301 Соціально-політичні науки спеціальності 7.03010201 – «Психологія» заочної форми навчання.