Лінгвосинергетика як методологічна основа дослідження тексту - Бондарчук, Н. О.; Bondarchyk, N. O. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
У сучасній науці відбувається становлення нової трансдисциплінарної методології – синергетики. У статті розглянуто можливість застосування синергетичного підходу до вивчення художнього тексту як особливого мовно-естетичного утворення. In modern science there is a formation of new branch of scientific methodology – synergetic. In this article we examine possibility of application of synergetic methods to study text as special aesthetic formation.
Linguosynergetics as a Methodological Basis of Text Study
Роботу виконано на кафедрі української мови ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: лінгвосинергетика; текст; система; структура; linguosynergetic; text; system; structure