Значення занять музично-ритмічного виховання глухих дітей молодшого шкільного віку - Статьєв, C.; Statiev, S. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
На сьогодні ця проблема є дуже актуальною та потребує нагального розв’язання. Завданням дослідження стало розкрити й схарактеризувати значення музично-ритмічних занять для розвитку особистості глухих дітей молодшого шкільного віку. Для виявлення ефективності музично-ритмічних занять використано методи оцінки основних складників танцювальних рухів, які вивчали на заняттях. Результати наших досліджень підтвердили, що заняття музично-римічного виховання мають позитивний вплив на розвиток фізичних і духовних якостей глухих дітей, покращують рівень опанування танцювальними рухами. Тому ми рекомендуємо такі заняття в школах-інтернатах та реабілітаційних центрах для покращення адаптації дітей із цією патологією в соціумі. At present, this problem is very urgent and requires immediate resolution. Objective of this study was to reveal and characterize the importance of music and rhythmic activities for personal development of deaf children of primary school age. To demonstrate the effectiveness of music and rhythm classes we have used methods for estimating the basic components of dance movements, which were studied in the classroom. Our results proved that practicing music and rythmic education have positive impact on the development of physical and spiritual qualities of deaf children, improve the level of mastery of dance moves. We therefore recommend such classes in boarding schools and rehabilitation centers for improving the adaptation of children with this pathology in the society.
Importance of Music and Rhythmic Activities for the Deaf Children of Junior School-Age
Keywords: глухі діти; танцювальні рухи; музично-ритмічне виховання; молодший шкільний вік; deaf children; dance moves; music and rhythmic education; primary school age; 371.037