Застосування засобів фізичної реабілітації в оздоровленні студентів з остеохондрозом хребта в умовах навчального процесу - Закаляк, Наталія; Zakalyak, Nataliia (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті розкрито проблемну доцільність використання засобів фізичної реабілітації в процесі занять із фізичного виховання зі студентами спеціальних медичних груп, котрі потерпають від остеохондрозу хребта. Заняття з фізичного виховання зі студентами з функціональними проявами остеохондрозу хребта рекомендовано проводити за окремими оздоровчо-реабілітаційними програмами. Визначено орієнтовний зміст такої програми для зазначеного контингенту студентів. Обґрунтовано застосування системи спеціальних фізичних вправ, плавання, вправ на механотерапевтичних апаратах задля покращення функціонального стану опорно-рухового апарату, зменшення інтенсивності клінічних проявів остеохондрозу та запобігання рецидивам больового синдрому. The article exposes problem expediency of use of facilities of physical rehabilitation in the process of physical education classes with students of specila medical groups who suffer from osteochondrosis of backbone. Physical education classes with students with functional displays of osteochondrosis of backbone are recommended to conduct according to the special health-rehabilitation programs. Approximate content of the program for the mentioned contingent of students is determined. Application of the system of the special physical exercises, swimming, exercises on mechanical-therapeutic vehicles with the aim of improvement of the functional state of locomotorium, reduction of intensity of clinical displays of osteochondrosis and prevention of relapses of pain syndrome is substantiated.
Application of Facilities of Physical Rehabilitation in The process of Improvement of Health of Students with Osteochondrosis of Backbone in Conditions of Educational Process
Keywords: фізична реабілітація; остеохондроз хребта; лікувальна фізична культура; механотерапія; студенти спеціальних медичних груп; physical rehabilitation; osteochondrosis of backbone; curative physical culture