Казкотерапія як інноваційна здоров'язбережувальна технологія у просторі сучасного дошкільного закладу - Замелюк, Марія; Zamelyuk, M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті проаналізовано психолого-педагогічний потенціал казкотерапії як ефективної здоров‟язбережувальні технології, виховання і особистісного розвитку дитини дошкільного віку. Охарактеризовано види казок, що використовуються у казкотерапії щодо специфіки їх застосування у навчально-виховному процесі дошкільного закладу. The article analyzes the psychological and pedagogical potential of the speaker therapy as an effective health-preserving technology, education and personal development of a child of preschool age. The types of fairy tales used in the treatise on the specifics of their use in the educational process of the pre-school institution are described.
Author's tale as innovative health safety technology in the space of modern preschool agency
Keywords: здоров'я; здоров'я збережувальні технології; казкотерапія; навчально-виховний процес дошкільного закладу; діти дошкільного віку; health; health-saving technologies; fairy-tale therapy; educational-educational process of preschool institutions; children of preschool age