Фінансовий облік 1 - Фатенок-Ткачук, Алла Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Конспект лекцій містить теоретичні аспекти фінансового обліку активів згідно тематики курсу, що відповідає силабусу освітнього компонента «Фінансовий облік 1». Рекомендовано студентам денної та заочної форми навчання спеціальності 071 «Облік і оподаткування» з метою засвоєння теоретичних основ та отримання практичних навичок з фінансового обліку.
Дисципліна «Фінансовий облік 1» спрямована на ознайомлення студентів із методичними та методологічними питаннями фінансового обліку у розрізі активів з урахуванням досвіду вітчизняних та іноземних компаній, підготовка фахівців високої кваліфікації, здатних в умовах ринкової економіки широко використовувати свої знання з метою засвоєння теорії та практики ведення фінансового обліку на підприємствах різних форм власності. Базовими для вивчення курсу Базовими для вивчення курсу «Фінансовий облік 1» є такі освітні компоненти, як «Вступ до спеціальності», «Бухгалтерський облік (загальна теорія)» «Бухгалтерський облік 1 (практичні рішення», «Бухгалтерський облік 2 (практичні рішення)», «Фінанси», «Теорія і практика підприємництва», «Економіка підприємства», «Теорія і практика оподаткування суб’єктів економічної діяльності». Вивчення освітнього компонента сприятиме кращому засвоєнню таких компонент, як: «Фінансовий облік 2», «Управлінський облік», «Інформаційні технології в галузі, «Облік та звітність в оподаткуванні», «Бухгалтерський облік за видами економічної діяльності», «Облік суб'єктів малого бізнесу» тощо. Мета освітнього компонента – полягає у формуванні теоретичних знань та практичних навичок щодо фінансового обліку активів підприємства, підготовка фахівців високої кваліфікації, здатних в умовах ринкової економіки широко використовувати свої знання з метою засвоєння теорії та практики ведення фінансового обліку на підприємствах різних форм власності.
Keywords: Фінансовий облік активів; Фінансовий облік необоротних активів; Фінансовий облік запасів; Фінансовий облік довгострокової та поточної дебіторської заборгованості; Фінансовий облік грошових коштів та їх еквівалентів; 657.15(07)