Програма розвитку психологічної готовності особистості до виходу на пенсію - Магдисюк, Людмила Іванівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті наведено результати теоретичного аналізу вікової зрілості особистості у контексті її готовності до пенсії. Представлено програму розвитку психологічної готовності до виходу на пенсію. Обґрунтовано компоненти психологічної готовності (когнітивний, емоційно-вольовий, мотиваційний, конативний) до виходу на пенсію, які цілісно забезпечують ефективність та результативність безболісного припинення професійної діяльності.
Keywords: психологічна готовність; програма розвитку; вихід на пенсію; когнітивний компонент; емоційно-вольовий компонент; мотиваційний компонент; конативний компонент