Процеси та апарати хімічних виробництв: методичні вказівки до практичних робіт для студентів спеціальності 161 «Хімічна технологія та інженерія» / - Онищук, Оксана Олександрівна; Кормош, Жолт Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
В методичних вказівках з дисципліни «Процеси та апарати хімічних виробництв» розглядаються задачі та практичні роботи щодо системи автоматизації технологічних процесів, мікропроцесорну техніку і її роль у системах управління процесами, сучасні системи автоматичного контролю, регулювання і управління на базі мікропроцесорної техніки. Розглянуті основні процеси хімічної технології та обладнання для їхнього здійснення.
Підготовка, виконання, оформлення і захист студентських робіт, зокрема – розрахункових робіт (РР), є важливою складовою частиною навчального процесу в вищих навчальних закладах науково-технічного профілю. Всі звітні роботи, які, згідно з учбовою програмою та навчальним планом, які повинні виконувати студенти, мають бути виконаними і оформленими відповідно до вимог діючих в Україні стандартів. Складовими частинами виконання учбових завдань є отримання та узгодження технічного завдання, самостійна підготовка матеріалів РР, грамотне оформлення творчих результатів та заключна частина – захист виконаної РР. Метою методичних вказівок є допомога студентам галузі знань 16 Хімічна та біоінженерія у процесі роботи над виконанням розрахункової роботи з кредитного модуля «Процеси та апарати хімічних виробництв 1. Технічна гідравліка. Основи теплопередачі. Теплообмінне обладнання».
Keywords: процеси; апарати; управління процесами; хімічне виробництво; 664(628)