Організація обліку і звітності в аграрному бізнесі - Томашук, Оксана Павлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
В роботі розглянуто організацію обліку і звітності, які є основним інформаційним забезпеченням управлінського процесу. Якісна облікова політика та достовірна звітність дозволяють комплексно характеризувати діяльність суб’єктів господарювання та є інформаційною базою для їх аналітичної оцінки. Проведено дослідження наукового надбання з питань організації обліку і звітності в аграрному бізнесі; правового регулювання організації обліку і звітності в аграрному бізнесі; статистичної оцінки аграрної галузі України; оцінки показників звітності підприємства аграрної галузі та організації обліку та формування показників звітності. В роботі обгрунтовано пропозиції по вдосконаленню організації обліку і звітності в аграрному бізнесі. Наукова новизна дослідження полягає в теоретичному обґрунтуванні процесу організації обліку і звітності та розробці практичних рекомендацій по їх удосконаленню на підприємствах аграрної галузі.
Keywords: аграрний бізнес; звітність; організація обліку; сільське господарство