Історія зарубіжного мистецтва : навчально-методичний посібник. Ч. 1. - Панфілова, Олександра Георгіївна; Рублевська, Наталя Володимирівна; Тарасюк, Іван Іванович (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2016)
У посібнику розкрито основні питання з історії зарубіжного мистецтва від античності до XVI ст.. Він є першою частиною двотомного видання. Ґрунтовні знання широкого географічного та часового діапазону розвитку мистецтва є невід’ємною умовою підготовки висококваліфікованих фахівців. Одне з основних завдань курсу – збагнути духовний досвід людства, вивчаючи історію мистецтва. Тому необхідно знайомитися не тільки з творами мистецтва, але і з біографіями художників, що відображають ідеали свого часу. Посібник рекомендований студентам мистецьких факультетів, педагогічних коледжів, вчителям образотворчого мистецтва, керівникам художніх студій та шкіл, слухачам курсів підвищення кваліфікації працівників освіти.
Keywords: історія мистецтва, , , , ,; епохи; стилі; живопис; архітектура; скульптура; митець; 74 (091)