Використання навчально-рольових ігор професійного спрямування при вивченні дисципліни «Інфектологія» у медичному коледжі - Федонюк, Наталія; Fedonyuk, N. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті представлено сучасні підходи до вивчення інфектології як професійно-орієнтованої дисципліни у медичному коледжі. Розглянуто структуру ігрової пізнавальної діяльності студентів, переваги рольової гри в системі інших комунікативних вправ, її індивідуально-творчий характер. Наведено приклади використання навчально-рольової гри професійного спрямування як на певних етапах практичних занять з інфектології, так і для побудови заняття в цілому. Проаналізовано вплив навчально-рольових ігор, використання яких у процесі вивчення інфектології дає змогу максимально наблизити навчальний процес до практичної діяльності, на формування комплексу професійних навичок та вмінь майбутнього медичного працівника. Обґрунтовано доцільність та високу ефективність використання рольових ігор при вивченні дисциплін професійно-практичного спрямування у медичному коледжі. The article deals with modern approaches to the study of infectology as a professionally oriented discipline in a medical college. The structure of the play cognitive activities of students, the advantages of the role-play in the system of other communicative exercises, its individual-creative character are investigated. Examples of the use of professionally orientated educational role-play games are given both at certain stages of practical classes on infectology, and for building the lesson in general. The influence of educational role-play games is analyzed, the use of which in the process of the study of infectology enables to bring the learning process as close as possible to practical activity and to the formation of a complex of professional skills and abilities of the future healthcare worker. The expediency and high efficiency of the use of role-play games in the study of the professionally and practically directed disciplines in medical college have been substantiated.
The use of profession-oriented role play games for learning Infectology in Medical College
Keywords: інфектологія; навчально-рольові ігри; активізація пізнавальної діяльності; infectology; educational role-play games; activation of cognitive activity