Естрадна пісня у творчості Ігоря Поклада: особливості виконавських інтерпретацій - Шеретюк, Соломія Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Ігор Поклад – національна легенда України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (1986), народний артист України (1996), Герой України (2021). Його пісні звучать вже понад півстоліття. Серед них – композиції, що стали візитною карткою України, такі як «Скрипка грає», «Ой летіли дикі гуси», «Чарівна скрипка» та багато інших. Ігор Поклад – автор понад півтисячі пісенних композицій, близько 20-ти мюзиклів та оперет, писав музику до кінофільмів і, навіть, до мультфільмів, серед яких ‒ відома нам серія короткометражок «Про козаків». А ще його музика звучить у майже культовій повнометражній «Енеїді» (1991). Пісні І. Поклада зробили популярними Ніну Матвієнко та Руслану. Їх співали Дмитро Гнатюк, Назарій Яремчук, Василь Зінкевич та багато інших.
Keywords: Ігор Поклад; естрадна пісня; інтонаційний аналіз; жанрово-стильовий аналіз